Utmerket kokkekunst preger en av Oslo sine restauranter med velfortjent Michelin-stjerne i boka, nemlig Statholdergaarden. Bent Stiansen og co holder til her og er ingen billig affære, men både en utsøkt begivenhet for ganen din og en smaksopplevelse av de helt sjeldne.

Praktbygget som omkranser denne restauranten er opprinnelig fra 1640. Bent Stiansen og Co åpnet her i 1994 og 20 året på rad har de klart å beholde denne Michelin-stjernen for den utsøkte maten som kokkene skaper her.

Selve smaksmenyen inneholder hele 11 ulike retter. Gourmetmenyen består således av 6 retter. Denne varierer fra årstid til årstid i forhold til hvilke råvarer kokkene bruker og de setter sin stolthet i å kunne bruke de friskeste og beste norske råvarer etter sesong.

Selve mattradisjonene her er bygget på den europeiske kulturen sine oppskrifter og råvarer men de benytter seg også av matretter fra helt andre kanter av verden når det er spesielle begivenheter som blir holdt her, som bryllup, dåp og ellers store og eksklusive fester og arrangementer. Statholdergaarden kan nemlig leies av privatpersoner også om det er ønskelig.

Restaurantsjefen, servitørene og alle som jobber her ønsker at gjestene skal ha den best mulige opplevelsen av restauranten. De vil at de besøkende skal kunne komme hit midt i en travel hverdag og få slappet av og senket skuldrene sine. Ellers setter gjestene høye krav til både maten og servicen og den totale opplevelsen her siden man betaler såpass mye for middag og vin her.

Selve stemningen er avslappet og uformell samtidig som man får et historisk sus og en følelse av

høytidelighet når man kommer inn hit. Mat og vinkjelleren har plass til mange større grupper og i de egne rommene er det plass til alt fra 15-42 personer. Vinmenyen er stor og god og består av alt fra norsk akevitt til dansk og norsk spesialøl.